2005-09-29 23:24:24• hírek • Szatmár.ro

Parázs vita az Olimpiáról

A záró szavazáson elbukott a városi tanács és az Olimpia közötti együttműködés.

 

A mai tanácsülés utolsó napirendi pontját a Szatmárnémeti Városi Tanács és az Olimpia futballklub közötti együttműködési szerződés képezte, azonban e pont megvitatása korántsem ment zökkenőmentesen a tanácsosoknak. Az együttműködés a két héttel ezelőtti tanácsülésen is felmerült, akkor a városatyák elnapolták a döntést azzal az érvvel, hogy az Olimpia egy feneketlen zsák, ebben a formában nem érdemes finanszírozni.

A jogi bizottság javasolta a szerződés 9. pontjának törlését, mely arról szólt, hogy a tanács finanszírozza a futballcsapat idegenbeli kiszállásait, az utazás és szállás költségét. Bár a PSD-s tanácsosok keményen lobbiztak az Olimpiáért, a tervezet a 9. pont miatt mégis elbukott, hisz nem sikerült begyűjteni a törvény által előírt többséget, azaz a hivatalban lévő tanácsosok kétharmadának szavazatát (a 23-ból 14-en támogatták).

Az ülés kurtán-furcsán ért véget: Ilyés Gyula polgármester úgy vélte, átment a határozattervezet, Koncz Andrea gyűlésvezető elnök és Popan Mihai jegyző szerint viszont a tanács nem szavazta azt meg.

Szatmár.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: